plnc49bnc3a1-bageta-itc3a1lie-e1438088167598-576x1024-3353499

Ingredience:

Celozrnná bageta se záparou a ovsenými vločkami je vyrobená z celozrnné pšeničné a celozrnné žitné mouky. S extra bohatým posypem vloček, lnu a sezamu.

Díky zápaře (směsi máčených semínek a cereálií) získává pečivo jedinečnou chuť a vydrží déle měkké a vláčné. Zápara navíc dodává do pečiva vlákninu. Výborná i na výrobu netradičních chuťovek.

  • Celozrnné bagety s záparou a ovesnými vločkami
  • Bazalka velké balení (velký květináč) cca 100g
  • Mandle nesolené loupané
  • Parmesán nebo Grand Moravia cca 80g
  • Olivový olej 1,5 dcl
  • 3 stroužky česnek
  • Sůl a pepř
  • Cherry rajčata cca 0,5 kg
  • Baby mozzarella cca 0,5kg
  • Pomazánkové máslo čisté 2 balení
  • Majonéza 1pl
  • Dijonská hořčice 1pl

Postup:

Bazalku, mandle, sýr, česnek, olivový olej a sůl a pepř rozmixujeme tyčovým mixerem na jemnou kaši – pesto. Pomazánkové máslo spolu s dijonskou hořčicí a majonézou zamícháme dohromady.

Kolečka baget lehce namažeme pomazánkou a poklademe na střídačku kolečky mozzarelly a rajčat. Pomocí kávové lžičky dozdobíme pestem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang