Recept na křupavá kuřecí prsa s panko strouhankou

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMaso
Křupavá kuřecí prsa s panko

Tento recept na kuřecí maso na panko používá kuřecí prsa, která se rychle a snadno připravují. Pro bezlepkovou verzi použijte místo panko strouhanky panko drcené křupavé rýžové vločky.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Celkem: 15 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 450 g kuřecích prsou bez kůže a kostí
  • 1 vejce
  • 1 šálek panko strouhanky
  • ½ lžičky česnekového prášku
  • ½ lžičky cibulového prášku
  • ½ lžičky jemně mleté mořské soli
  • ¼ lžičky jemně mletého černého pepře
  • ¼ šálku kukuřičného oleje

Postup

  1. V uzavíratelném plastovém sáčku naklepejte kuřecí prsa jedno po druhém na tloušťku asi 1 cm.
  2. V mělké misce lehce rozšlehejte vejce.
  3. V samostatné mělké misce smíchejte panko strouhanku, česnekový prášek, cibulový prášek, sůl a pepř.
  4. Kuřecí prsa ponořte do vejce, dokud se nepotáhnou, pak je ponořte do směsi panko a přitlačte kuře do drobků, dokud se úplně nepotáhne.
  5. Uspořádejte je v jedné vrstvě na talíři.
  6. Na velké pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě
  7. Přidejte kuřecí maso a opékejte je dozlatova a dopečené, asi 2 až 3 minuty z každé strany.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang