Recept na kuřecí polévku s tortillou

Kuřecí masoPolévky
Kuřecí polévka s tortillou

Tato tortillová polévka z hrnce chutná lépe než cokoli, co dostanete v restauraci. Ozdobte ji strouhaným čedarem, avokádem a trochou čerstvé limetkové šťávy.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 3 hodiny
  • Celkem: 3 hodiny 30 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 500 g drceného vařeného kuřecího masa
  • 1 plechovka celých loupaných rajčat, rozmačkaná
  • 1 plechovka omáčky enchilada
  • 1 plechovka nasekaných zelených chilli papriček
  • 1 střední cibule, nakrájená na kousky
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 šálky vody
  • 1 plechovka kuřecího vývaru
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička soli
  • ¼ lžičky černého pepře
  • 1 bobkový list
  • 1 balení mražené kukuřice
  • 1 lžíce nasekaného koriandru
  • 7 kukuřičných tortill
  • 2 lžíce rostlinného oleje nebo podle potřeby

Postup

  1. Do pomalého hrnce vložte kuřecí maso, rajčata, omáčku enchilada, zelené chilli papričky, cibuli a česnek.
  2. Přilijte vodu a kuřecí vývar, ochuťte kmínem, chilli, solí, pepřem a bobkovým listem.
  3. Vmíchejte kukuřici a koriandr.
  4. Přikryjte a vařte na nízkém stupni 6 až 8 hodin nebo na vysokém stupni 3 až 4 hodiny.
  5. Když je polévka téměř hotová, předehřejte troubu na 200 °C.
  6. Tortilly z obou stran lehce potřete olejem.
  7. Tortilly nakrájejte na proužky a rozložte je na plech.
  8. Pečte v předehřáté troubě, dokud nebudou křupavé, 10 až 15 minut.
  9. Před podáváním posypte polévku proužky tortilly.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang