Lívance s arašídovým máslem

Tyto lívance s arašídovým máslem jsou nadýchané a plné chuti. Doplňte je banány, javorovým sirupem a další vrstvou arašídového másla.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • ½ hrnku hladké mouky
  • ½ šálku celozrnné mouky
  • ¼ lžičky skořice
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 2 lžíce třtinového nebo krystalového cukru
  • ½ lžičky soli
  • 1 velké vejce
  • ¼ šálku krémového arašídového másla
  • 1 šálek mléka

Postup

  1. Ve středně velké míse smíchejte hladkou mouku, celozrnnou mouku, skořici, prášek do pečiva, cukr a sůl.
  2. V jiné míse vyšlehejte vejce, arašídové máslo a mléko. Přidejte je k suchým přísadám a ihned poté přilijte mléko.
  3. Vše smíchejte dohromady, až vznikne hladké, husté těsto.
  4. Na pánvi nechte rozpustit máslo, rozehřejte na mírném ohni.
  5. Nalijte těsto do malých koleček. Smažte, dokud na povrchu nevyskočí bublinky a spodek není zlatavý.
  6. Poté lívance obraťte a osmažte z druhé strany.
  7. Zopakujte to se zbývajícím těstem a podle potřeby upravte teplotu.
  8. Upečené palačinky položte pod obrácenou mísu, aby zůstaly teplé.
  9. Ihned podávejte s javorovým sirupem a případně s vrstvou arašídového másla.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang