madarska-zampionova-polevka

Připravte si doma snadno a rychle lahodnou, krémovou maďarskou polévku s houbami a bílým vínem.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 45 minut

Ingredience

  • 4 lžíce másla
  • 2 šálky nakrájené cibule
  • 500 g žampionů, nakrájené na plátky
  • 2 šálky kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1/2 šálku suchého bílého vína
  • 2 lžičky sušeného kopru
  • 2 lžičky mletých čerstvých tymiánových lístků
  • 2 lžičky papriky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 šálek plnotučného mléka
  • 3 lžíce mouky
  • 1/4 šálku zakysané smetany
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce čerstvé italské petrželky

Postup

  1. Ve vhodném hrnci vařte cibuli a houby na másle na mírném ohni, dokud cibule nezměkne a nezprůsvitní, asi 15 minut.
  2. Přidejte kopr, tymián, papriku, kuřecí nebo zeleninový vývar, sójovou omáčku a bílé víno.
  3. Polévku přiveďte k varu a vařte, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu.
  4. Mezitím v malé misce rozšlehejte mouku s mlékem dohladka. Směs mouky a mléka přidejte do polévky a vařte, dokud polévka nezačne houstnout, přibližně dalších 10 minut.
  5. Snižte teplotu na minimum a pomalu vmíchejte zakysanou smetanu a citronovou šťávu.
  6. Polévku ozdobte petrželkou a podávejte horkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang