Rychlý a snadný recept na mexický salátek či salsu Pico de Gallo, který je skvělým předkrmem nebo doplňkem k večeři. Pro intenzivnější chuť ho před podáváním nechte až 3 hodiny chladit.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Doba vaření: 20 minut
  • Počet porcí: 3 šálky

Ingredience

  • 6 rajčat nakrájených na kostičky
  • 1/2 mleté červené cibule
  • 3 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • 1/2 mleté papričky jalapeňo zbavené semínek
  • 1/2 odšťavněné limetky
  • 1 mletý stroužek česneku
  • špetka česnekového prášku
  • špetka mletého kmínu nebo dle chuti
  • sůl a mletý černý pepř dle chuti

Postup

  1. V míse smícháme rajčata, cibuli, koriandr, papričku jalapeňo, limetkovou šťávu, česnek, česnekový prášek, kmín, sůl a pepř.
  2. Připravenou salsu vložíme do lednice vychladit, pro intezivní chuť alespoň na 3 hodiny.

Tipy

  1. Pico de Gallo je druh salsy, ale pravděpodobně se bude lišit od té, kterou dostanete v místní mexické restauraci. Obsahuje totiž méně tekutiny než tradiční salsa, používá pouze čerstvé suroviny a nikdy se nemixuje.
  2. Domácí Pico de Gallo je nejlepší podávat čerstvé, ale pokud ho potřebujete uchovat déle, můžete ho skladovat ve vzduchotěsné nádobě v lednici až 3 dny.
  3. Podávat můžete Pico de Gallo např. s tortillovými chipsy nebo jako náplň do tacos, quesadilly nebo burritos. Přimíchat ho můžete také do míchaných vajec či španělské rýže.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang