Recept na nádivku ze šalvěje a cibule

PřílohyZeleninové přílohy
Cibule

Doplňte pečenou večeři šalvějovou a cibulovou nádivkou. Ještě více si ji usnadníte, když směs místo do kuliček zabalíte do malé zapékací misky.

Nádivka patří mezi tradiční české velikonoční pokrmy, chutnat vám ale zaručeně bude kdykoliv během roku.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 45 minut plus chlazení
  • Celkem: 55 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 bobkový list
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • 1 a ½ lžíce sušené nebo čerstvé šalvěje, jemně nasekané
  • 180 g čerstvé strouhanky
  • 1 velké vejce, lehce rozšlehané

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte máslo a olej.
  2. Cibuli, bobkový list a špetku soli smažte 15 minut na mírném ohni, dokud cibule nezměkne a nezprůsvitní.
  3. Přidejte česnek a šalvěj a smažte 1 minutu.
  4. Nechte 10 minut vychladnout.
  5. Troubu předehřejte na 180 °C.
  6. Do cibulové směsi vmíchejte strouhanku a rozšlehané vejce. Podle chuti okořeňte.
  7. Rozdělte na 12 kuliček a pro přesnost je odvažte.
  8. Pečte na plochém plechu vyloženém pečicím papírem 25-30 minut nebo dozlatova.
  9. Podávejte jako součást pečené večeře.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang