Vysoké a načechrané. Tyto palačinky jsou tak akorát. Jsou-li navíc ozdobené jahodami a šlehačkou, nedá se jim odolat.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • ¾ šálku mléka
  • 2 lžíce bílého octa
  • 1 šálek univerzální mouky
  • 2 lžíce bílého cukru
  • prášek do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky soli
  • 1 vejce
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • olej

Postup

Krok 1 – Ve středně velké míse smíchejte mléko s octem a nechte ho 5 minut odležet, aby „zkyslo“.

Krok 2 – Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Do „zkyslého“ mléka zašlehejte vejce a máslo. Do moučné směsi přilijte vejce s máslem a mlékem a šlehejte, dokud nezmizí hrudky.

Krok 3 – Rozpalte velkou pánev na středním ohni a potřete ji olejem. Na pánev nalijte 1/4 hrnku těsta a pečte, dokud se na povrchu neobjeví bubliny. Obraťte je pečte, dokud nezhnědnou i z druhé strany.

Výživové hodnoty na jednu porci

  • 230 kalorií
  • bílkoviny 6,4 g
  • sacharidy 32,7 g
  • tuk 8,2 g
  • cholesterol 65,4 mg
  • sodík 649,6 mg
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang