Recept na nejlepší avokádový salát

SalátyZeleninové saláty
Avokádový salát

Zkuste tento zdravý salát podávat s křupavým chlebem za’atar a připravte si tak blízkovýchodní hostinu.

Příprava

  • Příprava: 10 až 15 minut
  • Celkem: 10 až 15 minut
  • Počet porcí: 2

Ingredience

Na salát

  • 4 listy římského salátu Cos, nakrájené
  • 6 cherry rajčátek, rozpůlených
  • 2 ředkvičky, jemně nakrájené
  • 2 jarní cibulky nakrájené na jemné plátky
  • 50 g okurky nakrájené na malé kostičky
  • 25 g nasekaných listů plocholisté petrželky
  • 25 g lístků máty, nahrubo nasekaných
  • 1 avokádo nakrájené na větší kousky
  • ½ lžíce sumaku (drcené červené citronové bobule; najdete je na trzích na Blízkém východě a v Indii a na internetu)

Na zálivku

  • ½ stroužku česneku, rozdrceného
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Na zálivku smíchejte rozdrcený česnek se špetkou soli, citronovou šťávou a olivovým olejem.
  2. Odstavte, dokud nebude připravena k podávání.
  3. Smíchejte ingredience salátu v míse, dochuťte a těsně před podáváním promíchejte se zálivkou.
  4. Podávejte s křupavým chlebem za’atar a makrelou marinovanou v chermoule.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang