Zkuste tento zdravý salát podávat s křupavým chlebem za’atar a připravte si tak blízkovýchodní hostinu.
Příprava
- Příprava: 10 až 15 minut
- Celkem: 10 až 15 minut
- Počet porcí: 2
Ingredience
Na salát
- 4 listy římského salátu Cos, nakrájené
- 6 cherry rajčátek, rozpůlených
- 2 ředkvičky, jemně nakrájené
- 2 jarní cibulky nakrájené na jemné plátky
- 50 g okurky nakrájené na malé kostičky
- 25 g nasekaných listů plocholisté petrželky
- 25 g lístků máty, nahrubo nasekaných
- 1 avokádo nakrájené na větší kousky
- ½ lžíce sumaku (drcené červené citronové bobule; najdete je na trzích na Blízkém východě a v Indii a na internetu)
Na zálivku
- ½ stroužku česneku, rozdrceného
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
- Na zálivku smíchejte rozdrcený česnek se špetkou soli, citronovou šťávou a olivovým olejem.
- Odstavte, dokud nebude připravena k podávání.
- Smíchejte ingredience salátu v míse, dochuťte a těsně před podáváním promíchejte se zálivkou.
- Podávejte s křupavým chlebem za’atar a makrelou marinovanou v chermoule.