francouzske-makronky-6562181

Tento lahodný recept je hotový za pouhých 45 minut a z níže uvedených ingrediencí můžete obsloužit až 36 osob.

Ingredience

  • 3 velké bílky
  • 1 lžíce prášku do pusinek
  • 3 lžíce cukru
  • 3/4 šálku extra jemně mletých mandlí
  • 1 šálek moučkového cukru, prosátý
  • Potravinářské barvicí pasty
  • Marmeládová nebo tvarohová náplň

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 150 °C a vyložte 2 plechy pečícím papírem.
  2. Bílky a prášek do pusinek vyšlehejte do pěny, pak pomalu přidávejte cukr a šlehejte do sněhu.
  3. Smíchejte mleté mandle a moučkový cukr a pak je ve dvou dávkách vmíchejte do ušlehaných bílků
  4. Pokud chcete makronky obarvit, rozdělte těsto do tří misek a do každé vmíchejte trochu barvy.
  5. Každým těstem naplňte 3 zdobicí sáčky opatřené obyčejnou špičkou.
  6. Na plech vytlačte makronky široké 3 cm a vzdálené od sebe 2,5 cm.
  7. Makronky nechte 10-30 minut odležet.
  8. Pečte je asi 10 minut, dokud se stěrkou neodlepí od pečícího papíru, aniž by se přilepily.
  9. Před vyjmutím je nechte na plechu vychladnout.
  10. Při sestavování na spodek jedné makronky naneste nebo rozetřete trochu tvarohu nebo marmelády.
  11. Přitiskněte na ni druhou makronku a jemně přitlačte.
  12. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží makronky až 3 dny.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang