Recept na nejlepší kuře na česneku

Hlavní jídlaKuřecí masoMaso
Kuře na česneku

Příprava tohoto kuřete na česneku je jednoduchá – stačí obalit a upéct.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 35 minut
  • Celkem: 55 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • ¼ šálku olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • ¼ šálku strouhanky s italským kořením
  • ¼ šálku strouhaného parmezánu
  • 4 půlky kuřecích prsou bez kůže a kostí

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C.
  2. V malé pánvi na mírném ohni zahřívejte olivový olej a česnek, dokud se nezahřejí, 1 až 2 minuty.
  3. Nalijte do mělké misky.
  4. V samostatné mělké misce smíchejte strouhanku a parmezán.
  5. Pomocí kleští namočte kuřecí prsa do směsi olivového oleje a česneku a poté je rovnoměrně obalte ve směsi strouhanky.
  6. Obalené kuře přeneste do mělké zapékací misky.
  7. Pečte v předehřáté troubě, dokud kuře nezrůžoví a šťáva z něj nevytéká, 30 až 35 minut.
  8. Okamžitý teploměr zapíchnutý do středu by měl ukazovat nejméně 74 °C.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang