Recept na nejlepší steak Alfredo

OmáčkyTěstoviny
Steak Alfredo

Velmi bohaté fettuccine Alfredo se steakem. Super dobré, i když mírně tučnější.

Příprava

  • Příprava: 1 hodina
  • Vaření: 30 minut
  • Přídavný čas: 4 hodiny
  • Celkem: 5 hodin 30 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

Na Alfredo

  • 1 a ½ šálku 2 % mléka
  • 1 a ½ šálku tučné smetany
  • ½ šálku strouhaného parmezánu
  • ½ šálku strouhaného sýra Romano
  • 6 žloutků jumbo
  • sůl a mletý černý pepř podle chuti

Na marinádu

  • 1 a ½ šálku salátové zálivky italského typu
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 kg plochého steaku, nakrájeného na 8centimetrové čtverce
  • 4 šálky nasekaného čerstvého špenátu
  • 4 lžíce rozdrobeného sýra Gorgonzola, rozděleno
  • 500 g suchých těstovin fettuccine
  • 2 lžíce balsamikové glazury
  • nasekaná čerstvá petrželka nebo podle potřeby

Postup

  1. Mléko a smetanu zahřívejte v hrnci na mírném ohni, dokud se nevaří, asi 5 minut.
  2. Pomalu zašlehejte parmazán a sýr Romano a stáhněte z ohně.
  3. V žáruvzdorné misce vyšlehejte žloutky a pomalu přidejte asi 1/4 šálku horké omáčky, abyste vejce zjemnili.
  4. Vaječnou směs pomalu zašlehejte do hrnce.
  5. Dochutíme solí a pepřem.
  6. Omáčku Alfredo nechte vychladnout a uložte do chladničky, dokud ji nebudete potřebovat.
  7. Ve velké míse smíchejte salátovou zálivku, rozmarýn a citronovou šťávu.
  8. Přidejte steak a promíchejte, aby se obalil.
  9. Marinujte v chladničce po dobu 4 hodin.
  10. Když je jídlo připraveno k přípravě, předehřejte venkovní gril na střední teplotu a rošt lehce potřete olejem.
  11. Naplňte velký hrnec lehce osolenou vodou a přiveďte ho k varu.
  12. Vařte fettuccine, dokud nezměknou, ale jsou pevné na skus, asi 8 minut.
  13. V hrnci na mírném ohni zahřejte 2 šálky vychlazené omáčky Alfredo.
  14. Přidejte špenát a 2 lžíce sýra Gorgonzola.
  15. Vyjměte steak z marinády a opečte ho na předehřátém grilu do požadované propečenosti, 5 až 10 minut.
  16. Horkou omáčku Alfredo nalijte do velké servírovací mísy.
  17. Přidejte uvařené těstoviny a promíchejte.
  18. Povrch posypte zbylým sýrem Gorgonzola.
  19. Přidejte grilovaný steak a maso pokapejte balzamikovou polevou. Ozdobte petrželkou.

Kategorie:

Omáčky | Těstoviny
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang