Recept na nejlepší steakovou omáčku

OmáčkyOmáčky a dipy
Steaky

Sladká, slaná, pikantní omáčka na steaky může být ideální pro výtečný plátek červeného masa.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Celkem: 5 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce pálivé omáčky na bázi octa (například Frank’s nebo Crystal)
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička medu
  • sůl
  • voda

Postup

  1. Ocet, worcestrovou omáčku, kečup, olej, pálivou omáčku, hořčici, med a 1 lžíci vody prošlehejte ve střední misce a osolte.
  2. Omáčku si můžete připravit 2 měsíce dopředu.
  3. Skladujte ji ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang