Těstovinová omáčka z rajčat, cibule a česneku s kousky klobásy, která dodá těstovinám šťávu – vynikající jídlo.
Příprava
- Příprava: 5 minut
 - Vaření: 25 minut
 - Celkem: 30 minut
 - Počet porcí: 4
 
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
 - balíček 8 vepřových párků, nakrájených na kousky
 - 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
 - 2 stroužky česneku, rozdrcené
 - 1 lžička chilli
 - 400 g plechovky nakrájených rajčat
 - 300 g krátkých těstovin, jako jsou fusilli nebo farfalle (něco málo přes polovinu 500 g sáčku)
 
Postup
- Dejte vařit velký hrnec s vodou.
 - Na velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a na poměrně vysoké teplotě na něm osmažte kousky 8 vepřových klobás, dokud nebudou po celém povrchu zlatavě hnědé.
 - Nyní zmírněte teplotu a přidejte 1 velkou nakrájenou cibuli a 2 rozdrcené stroužky česneku a vařte je, dokud nezměknou.
 - Vmíchejte 1 lžičku chilli a 400 g nakrájených rajčat s klobásami, omáčku přiveďte k varu, pak ztlumte oheň a nechte ji asi 10 minut probublávat, zatímco budete vařit těstoviny.
 - Vhoďte 300 g těstovin do hrnce s vroucí vodou a uvařte je podle návodu na obalu.
 - Těstoviny slijte, pak je vyklopte do pánve s omáčkou z klobás a dobře promíchejte, aby se obalily.
 - Ihned podávejte s křupavým chlebem.