
Perníčky u nás patří mezi nejpopulárnější cukroví, ať už vánoční, nebo velikonoční. Pokud vám dosavadní recepty na perníčky připadaly složité, můžete vyzkoušet tento – je snadný, rychlý, a perníčky se vám budou doslova rozplývat na jazyku.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Pečení 15 minut
- Celkem: 35 minut
Ingredience
- Slané máslo (100g)
- Zlatý sirup nebo cukrový rozvar (2 lžíce)
- Třtinový cukr (100g)
- Jedlá soda (1/2 lžíce)
- Sušený zázvor (1 lžíce)
- Skořice (1 lžička)
- Hladká mouka (225g)
- Cukr moučka (50g)
Postup
V rendlíku rozpusťte máslo, sirup a cukr, a nechte vychladnout. Smíchejte sodu, zázvor, skořici a mouku. Přilijte vychladlou směs sirupu a cukru, promíchejte vařečkou a propracujte rukama. Pokud je těsto příliš suché, můžete přidat lžíci mléka. Zpracované těsto uložte do ledničky.
Po hodině těsto vyjměte, položte na arch pečicího papíru, vypracujte z něj trojúhelník a přikryjte dalším archem pečicího papíru. Vyválejte na tloušťku zhruba 1/2 cm a opět uložte na hodinu do ledničky.
Předehřejte troubu na 180 °C. Pečicí plech vyložte pečicím papírem, vyjměte těsto z ledničky a vykrajujte požadované tvary. Položte na plech vyložený papírem, pečte zhruba 10 – 12 minut a nechte vychladnout. Moučkový cukr smíchejte s vodou a vytvořenou směs použijte k ozdobení hotových a vychladlých perníčků.