Recept na omáčku z citronového másla

Omáčky
Citron

Tato bohatá a aromatická omáčka z citronového másla je vynikající na těstoviny, pečenou zeleninu a další pokrmy.

Příprava

  • Vaření: 5 minut
  • Celkem: 5 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • ¼ hrnku nesoleného másla nakrájeného na kousky
  • 1 stroužek česneku, utřený
  • ¼ lžičky mořské soli
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • čerstvě mletý černý pepř
  • petrželka na ozdobu
  • špetka vloček červené papriky (chilli směs) – volitelně

Postup

  1. V malém hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo.
  2. Přidejte česnek a sůl a vařte 1 minutu.
  3. Odstavte z ohně a přidejte citronovou šťávu.
  4. Dochuťte čerstvě mletým pepřem a posypte petrželkou a vločkami červené papriky, pokud je používáte.
  5. Podávejte s artyčoky vařenými v páře k namáčení nebo k těstovinám.
  6. Tento recept můžete připravit veganský, pokud použijete veganské máslo. Protože veganské máslo je již osolené, vynechejte sůl a dochuťte podle chuti.

Kategorie:

Omáčky
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang