Omeleta s ementálem

Snídaně

Oblíbená rychlá pochoutka vhodná na vydatnější snídani, která zasytí a dodá energii na celé dopoledne. Hodí se i jako lehčí oběd či večeře.

Omeletu je nejlepší připravovat z čerstvých vajec a podávat teplou. Skvěle se k ní hodí domácí kváskový chléb.

Ingredience:

  • 6 vajec 
  • 6 lžic vody 
  • 80 g strouhaného ementálu
  • 80 g anglické slaniny 
  • sůl a mletý černý pepř 
  • 1 lžičku mleté sladké papriky 
  • 1 lžíci sekané pažitky na posypání

Postup:

Slaninu nakrájet na tenké proužky a opéct na sucho na pánvi. Vejce rozklepnout do mísy a prošlehat s vodou a se sýrem. Vaječnou směs ochutit solí, pepřem a paprikou. Nalít do pánve na slaninu a nechat ztuhnout. Hotovou omeletu posypat pažitkou, případně dalším strouhaným sýrem. Podávat s čerstvým chlebem.

© 2021 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang