Recept na ovesné rozinkové sušenky

DezertyDezerty, zákusky a pohárySnackySušenky
ovesne-rozinkove-susenky

Ovesné rozinkové sušenky s měkkým, žvýkacím středem a křupavými okraji. Tyto sušenky si zamiluje celá rodina.

Ingredience

  • ¾ šálku změklého másla
  • ¾ hrnku bílého cukru
  • ¾ hrnku světlého hnědého cukru
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 a ¼ šálku hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • ¾ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky soli
  • 2 a ¾ šálku ovesných vloček
  • 1 šálek rozinek

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C. Dva plechy na sušenky vyložte pečícím papírem nebo silikonovými podložkami.
  2. Máslo, bílý cukr a hnědý cukr vyšlehejte ve velké míse do hladkého krému. Vejce a vanilku zašlehejte do nadýchané pěny.
  3. Smíchejte mouku, jedlou sodu, skořici a sůl. Postupně vmíchejte do máslové směsi. Vmíchejte ovesné vločky a rozinky. Na připravené plechy na sušenky nakapejte po lžičkách těsto.
  4. Pečte v předehřáté troubě dozlatova 8 až 10 minut, v polovině pečení vyměňte rošty. Po vyjmutí z trouby nechte sušenky 1 až 2 minuty odpočívat na plechu a poté je přendejte na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang