Recept na ovesnou kaši naslano

Slané receptySnídaněZdraví
slana-ovesna-kase

Tento recept na zdravou snídaňovou kaši si zamilujete! Je vyrobena z celých ovesných vloček a je velmi krémová, vydatná a sytá. Vyberte si mezi variantou s dýní nebo avokádem.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience

  • 1 šálek celých ovesných vloček, namočených přes noc
  • 4 šálky další filtrované vody
  • Špetka mořské soli
  • 3 a ½ šálku máslové dýně, nakrájené na kostičky
  • 1 lžíce tamari, více na podávání
  • 4 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • ½ stroužku česneku, utřeného
  • Šalotka, opečené pepity, petrželová nať, opečený sezamový olej – servírování
  • 1 lžíce bílé miso pasty
  • Avokádo, tamari, šalotky, sezamová semínka – servírování

Postup

  1. Pro celozrnnou ovesnou kaši: Ovesné kroupy scedíme, propláchneme a přendáme do mixéru.
  2. Přidejte 4 šálky čerstvé vody, sůl a pulzujte, dokud nejsou zrna nahrubo rozemletá.
  3. Nalijte do středně velkého hrnce a za častého šlehání přiveďte k varu na prudkém ohni. Hrnec přikryjte, snižte teplotu na minimum a za občasného míchání vařte 30 minut, aby se kaše neslepila, dokud zrna nezměknou a kaše nebude krémová.
  4. Podávejte horkou a s požadovanými přílohami.
  5. Varianta s máslovou dýní a zázvorem: Postupujte podle výše uvedeného receptu na ovesnou kaši, přidejte do hrnce spolu s ovesnou směsí dýni, zázvor a česnek a vařte podle návodu, dokud není kaše krémová a dýně měkká.
  6. Přidejte tamari a upravte koření podle chuti. Ozdobte šalotkou, pepitami a petrželkou a podávejte se sezamovým olejem a tamari na pokapání.
  7. Varianta s misem a avokádem: Postupujte podle výše uvedeného receptu na ovesnou kaši. Jakmile kaše zhoustne, vypněte oheň a do horké kaše vmíchejte miso pastu, dokud se nerozpustí.
  8. Pokud je vaše kaše v tomto okamžiku řidší, pokračujte v míchání na mírném ohni, dokud nezhoustne, tedy 15 až 20 minut.
  9. Podávejte s nakrájeným avokádem, tamari, šalotkou, sezamovými semínky a mikrozeleninou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang