Pečená okra ve fritéze – recept

Hlavní jídla
pecena-okra-ve-friteze-1553137

Tento recept na okru ve fritéze je ideální pro všechny, kteří milují chuť okry, ale nemají rádi její slizkou strukturu. Smažte ji na vzduchu a zbavte ji slizu.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 1 porce

Ingredience

  • 225 g okry, konce okrájené a lusky nakrájené na plátky
  • 1 lžička olivového oleje
  • ¼ lžičky soli
  • ⅛ lžička mletého černého pepře

Postup

  1. Předehřejte fritézu na 175 °C.
  2. Do mísy dejte okru, olivový olej, sůl a pepř a jemně promíchejte.
  3. Uspořádejte okru v jedné vrstvě do koše fritézy.
  4. Smažte v předehřáté fritéze 10 minut a v polovině vaření košík převraťte.
  5. Vyjměte košík a okru znovu vyklopte.
  6. Vařte ji ještě asi 2 minuty, dokud nebude křupavá.
  7. Ihned podávejte.

Kategorie:

Hlavní jídla
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang