shishito-papriky-pecene-recept

Shishito je speciální druh japonských paprik, které ovšem bez problémů seženete i u nás. Máme pro vás recept, díky kterému si doma snadno připravíte lahodné pečené papriky shishito. K přípravě tohoto pokrmu můžete použít i běžné zelené papriky.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 8 miut
  • Celkem: 13 minut

Ingredience

  • 220 g paprik shishito
  • Opečený sezamový olej na pokapání
  • Mořská sůl
  • Sezamová semínka na posypání
  • Omáčka Tamari, na podávání
  • Arašídová omáčka, k podávání

Postup

  1. Rozpalte velkou litinovou pánev na sporáku na vysokou teplotu. Přidejte papriky na suchou pánev a za občasného promíchání je vařte, dokud nezměknou a neudělají se na nich puchýřky, asi 6 až 8 minut.
  2. Při práci se snažte udržovat papriky v jedné vrstvě, aby byly ve stálém kontaktu s rozpálenou pánví.
  3. Papriky pokapejte sezamovým olejem a posypte mořskou solí a sezamovými semínky. Podávejte s omáčkou Tamari a arašídovou omáčkou na namáčení.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang