tempeh

Už jste vyzkoušeli tempeh? Pokud jste vegetarián nebo jen chcete jíst méně masa, je to fantastický zdroj bílkovin.

Ingredience

  • 1 balení tempehu
  • ¼ šálku tamari
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička chilli omáčky
  • černý pepř

Postup

  1. Tempeh nakrájejte na kostičky a nechte 10 minut vařit v páře. Tempeh tak změkne a je připraven nasáknout více chuti z marinády.
  2. V malé misce smíchejte tamari, ocet, javorový sirup, olivový olej, chilli a několik zrnek pepře. Tempeh vložte do mělké misky a zalijte marinádou. Marinujte alespoň 30 minut.
  3. Předehřejte troubu na 220 °C.
  4. Kostky dejte na plech a odstraňte přebytečnou marinádu.
  5. Pečte 10 minut. Vyjměte kostky z trouby a potřete je zbylou marinádou a pečte dalších 10 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang