Tento recept na pizzelle se peče na speciální žehličce vyrobené pro tvarování a pečení těchto italských vaflových sušenek. Elegantní nádech jim dodává moučkový cukr. V italské verzi je vanilka nahrazena anýzem. Lze použít také čokoládu.

Ingredience

  • 3 velká vejce
  • ¾ hrnku bílého cukru
  • ½ hrnku rozpuštěného másla
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 a ¾ šálku hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžičky rostlinného oleje nebo podle potřeby

Recept je na 24 kusů.

Postup

  1. Ve velké míse vyšlehejte vejce a cukr do zhoustnutí.
  2. Vmíchejte rozpuštěné máslo a vanilku.
  3. Mouku a prášek do pečiva prosejte a vmíchejte do těsta, dokud nebude hladké.
  4. Rozehřejte žehličku na pizzu a potřete ji olejem.
  5. Na každé kolečko na žehličce kápněte asi jednu polévkovou lžíci těsta.
  6. Možná budete muset experimentovat s množstvím těsta a dobou pečení v závislosti na žehličce.
  7. Pečte 20 až 45 sekund nebo dokud z žehličky nevychází pára.
  8. Opatrně vyjměte sušenky ze žehličky a opakujte se zbývajícím těstem.
  9. Před uložením do vzduchotěsné nádoby zcela vychladněte.

Čokoládové pizzelle:

Vyzkoušejte čokoládovou verzi, přidejte další 1/4 hrnku cukru. Poté přidejte 1/4 šálku kakaového prášku prosátého společně do směsi mouky s práškem do pečiva a další 1/4 lžičky prášku do pečiva navíc. Pro čokoládovou směs musí být žehlička na začátku dobře naolejovaná a podle potřeby se ještě potírá.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang