pomalu-varene-chilli-2792251

Tento vynikající recept na pikantní chilli se připravuje v pomalém hrnci. Začněte ho připravovat, než vyrazíte do práce a doma pak na vás bude čekat výborné jídlo.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 4 hodiny 10 minut
  • Celkem: 4 hodiny 30 minut
  • Počet porcí: 10 porcí

Ingredience na pomalu vařené chilli

  • 1 kg mletého hovězího masa
  • 2 plechovky fazolí, propláchnuté a scezené
  • 2 plechovky nakrájených rajčat, okapané
  • 1 plechovka rajčatové omáčky
  • 2 nakrájené cibule
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 3 polévkové lžíce chilli
  • 1 lžíce kajenského pepře
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • ½ šálku strouhaného čedaru

Postup na pomalu vařené chilli

  1. Rozpalte velkou pánev na středním plameni.
  2. Na rozpálené pánvi vařte a míchejte mleté hovězí maso, dokud nezhnědne a nerozpadne se, 5 až 7 minut.
  3. Slijte tuk a vyhoďte ho.
  4. V pomalém hrnci smíchejte mleté hovězí maso, fazole, nakrájená rajčata, rajčatovou omáčku, cibuli, papriku, česnek, chilli, kajenský pepř, sůl a černý pepř.
  5. Přikryjte a vařte na nízkém stupni po dobu 10 hodin nebo na vysokém stupni po dobu 4 hodin.
  6. Každou porci ozdobte čedarem.

TIP: Pokud chcete zvýšit intenzitu pálivosti, přidejte asi po 2 hodinách vaření více pepře a po 3 hodinách vaření znovu.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang