Recept na rebarborovou omáčku

Omáčky
Rebarbora

Rebarborovou omáčku můžete použít na toasty, anglického muffiny a palačinky, ale stejně tak i na dort nebo zmrzlinu.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 1 a 1/4 šálku

Ingredience

  • 1/3 šálku cukru
  • 1/4 šálku vody
  • 2 a 1/4 šálku nakrájené čerstvé nebo mražené rebarbory
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
  • 1/8 lžičky mletého muškátového oříšku
  • dort nebo vanilková zmrzlina

Postup

  1. V malém hrnci přiveďte cukr a vodu k varu.
  2. Přidejte rebarboru.
  3. Vařte a míchejte, dokud rebarbora nezměkne a směs mírně nezhoustne, 5-10 minut.
  4. Odstavte z ohně. Vmíchejte citronovou kůru a muškátový oříšek.
  5. Podávejte teplou nebo vychlazenou na dort nebo zmrzlinu.
  6. Zbytky uchovávejte v chladničce.

Kategorie:

Omáčky
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang