Ingredience:

  • 3 syrové brambory
  • 1/2l mléka
  • kostka droždí
  • 1/2 kg hrubé mouky
  • česnek
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • 1 vejce
  • 3 lžíce mléka

Postup:

Brambory jemně nastrouháme a spaříme v 1/2l vřelého mléka. Do vlažné hmoty přidáme droždí, mouku a ostatní přísady.

Zpracujeme středně husté těsto a necháme na teplém místě hodinu kynout.

Nalijeme olej na hlubší plech nebo pekáč a vymažeme. Vykynuté těsto vlijeme na vymaštěný plech a dáme do vyhřáté trouby a pečeme půl hodiny.

Podáváme teplé nebo studené k pečenému masu nebo zelnému salátu.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang