Ingredience:

  • 750 g vařených a oloupaných brambor
  • sůl
  • 2 dl mléka
  • 200 g krupice
  • 2 vejce
  • 2 housky
  • 3 lžíce tuku
  • 100 g hrubé mouky

Postup:

Brambory uvaříme a necháme vychladnout.

Studené brambory nastrouháme, posypeme krupicí a zalijeme mlékem. Odložíme na cca 15 minut, než krupice nabobtná.

Housky nakrájíme na kostičky a na troše tuku je osmahneme.

Zchladlé houskové kostičky dáme k bramborám, přidáme vejce a promícháme.

Vzniklé bramborové těsto zahustíme moukou a vyválíme šišky.

Bramborové knedlíky vaříme v páře 15 – 20 minut podle jejich velikosti.

Podáváme nakrájené na plátky jako přílohu.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang