dynovy-cheesecake-1106561

Tento recept na dýňový cheesecake je snadný a má tu správnou dýňovou příchuť. Chutná přesně jako cheesecake, který se zkřížil s dýňovým koláčem – to nejlepší z obou světů. Jediné, co je na tomto cheesecaku obtížné, je čekat, až vychladne, abyste ho mohli sníst.

Tento dýňový cheesecake je vynikající sám o sobě, ale když se do něj přidá karamelová omáčka a šlehačka s rumem, je nadmíru působivý. Je to dokonalý sváteční dezert.

Je inspirován podzimem, neuvěřitelně provoní váš domov a hosté u večeře si budou pobrukovat.

Ingredience na dýňový cheesecake

Korpus:

  • 1 a 1/2 hrnku sušenek, asi 12 celých sušenek
  • 6 lžic rozpuštěného másla
  • 1 lžíce cukru
  • 1/2 lžičky skořice

Náplň:

  • 680 g smetanového sýra
  • 1 a 1/2 šálku hnědého cukru
  • 425 g dýňové směsi na koláč
  • 4 velká vejce
  • 1/4 šálku zakysané smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžičky koření na dýňový koláč
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžíce vanilkového extraktu

Volitelná poleva:

  • 1 šálek studené smetany vyšleháme s 1 lžící cukru a 1/2 lžičky rumu nebo vanilky
  • koření na dýňový koláč
  • opražené pekanové ořechy
  • karamel

Postup na dýňový cheesecake

Jak připravit kůrku: Předehřejte troubu na 180 ˚C.

  1. Sušenky rozmixujte v kuchyňském robotu na jemné drobky.
  2. Ve středně velké míse smíchejte 1 a 1/2 hrnku sušenky, 1 lžíci cukru, 1/2 lžičky skořice a 6 lžic rozpuštěného másla.
  3. Přeneste do formy.
  4. pomocí velké lžíce vtlačte drobky na dno.
  5. Pečte 8 minut.
  6. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Jak připravit dýňovou tvarohovou náplň: Předehřejte troubu na 180 ˚C.

  1. V míse mixéru šlehejte 3 balíčky změklého smetanového sýra a 1 a 1/2 hrnku hnědého cukru na střední rychlost, asi 5 minut.
  2. Seškrábněte mísu, abyste se ujistili, že nemáte kousky smetanového sýra.
  3. Ochutnejte tuto tvarohovou náplň.
  4. V samostatné míse metličkou smíchejte 425 g směsi na dýňový koláč, 4 velká vejce, 1/4 šálku zakysané smetany, 2 lžíce mouky, 2 lžičky dýňového koření, 1/4 lžičky soli a 1 lžíce vanilkového extraktu.
  5. Míchejte, dokud se dobře nespojí.
  6. Tuto směs přidejte k tvarohové náplni a pokračujte v míchání při nízkých otáčkách, dokud se dobře nespojí.
  7. Náplň přendejte do předpečeného korpusu.
  8. Pečte na prostřední mřížce při teplotě 180 ˚C zhruba 1 hodinu.
  9. Vypněte troubu, mírně otevřete a nechte cheesecake v troubě dalších 45 minut.
  10. Poté jej vyjměte z trouby a nechte vychladnout na pokojovou teplotu, než jej přikryjete fólií a uložíte do chladničky.
  11. Podávejte po úplném vychladnutí (nejméně 4 hodiny v lednici nebo přes noc).
  12. Před podáváním opatrně vyjměte tvarohový koláč z formy tupým nožem po stranách, aby se uvolnil z formy.

Postup přípravy šlehačky:

  1. Pro dosažení nejlepší šlehačky nechte mísu na 10 minut zmrazit.
  2. Do studené mísy přidejte 1 šálek studené smetany ke šlehání, 1 lžíci cukru a 1/2 lžičky rumu nebo vanilky.
  3. Šlehejte při vysokých otáčkách, dokud nebude krém nadýchaný.
  4. Nepřešlehejte, jinak se změní na máslo.
  5. Příprava čerstvé šlehačky trvá jen necelé 2 minuty.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang