Recept na hovězí pečeni

Hlavní jídlaHovězí masoMaso
hovezi-pecene-2

Tento recept je vlastně velmi jednoduchý, okořeníte maso a upečete v troubě a lahodná pečínka je na světě.

Ingredience

  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička sušené šalvěje
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1,3 kg vysokého roštěnce

Postup

  1. V malé misce smíchejte vidličkou sůl, černý pepř, sušený česnek, šalvěj a tymián. Potřete jím celou pečeni a přitlačte, aby se směs přichytila k masu.
  2. Maso položte tukovou stranou nahoru na mřížku v pekáči a nechte ho asi 1 hodinu zahřát na pokojovou teplotu.
  3. Předehřejte troubu na 260 °C. Do středu pečeně vložte teploměr na maso a nastavte jej na 57 °C (středně propečený). Vložte pečeni do trouby a pečte ji 15 minut.
  4. Snižte teplotu v troubě na 170 °C. Pokračujte v pečení, dokud teploměr nezaznamená 57 °C. U této gramáže pečeně by to mělo trvat ještě zhruba 1 hodinu.
  5. Vyjměte pečeni z trouby. Volně ji přikryjte alobalem a nechte ji 30 minut odpočívat, poté ji nakrájejte na tenké plátky a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang