Recept na nejlepší kandovanou slaninu

Slané recepty
Kandovaná slanina

Nejlepší kandovaná slanina, jakou jste kdy jedli, je sladká, kouřová a pikantní.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 30 až 35 minut
  • Celkem: 35 až 40 minut
  • Počet porcí: 4 až 6

Ingredience

  • 1/4 šálku baleného světlého hnědého cukru
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 500 g tlustě nakrájené slaniny (asi 10 plátků)

Postup

  1. Stojan umístěte do středu trouby a zahřejte na 175 °C.
  2. Vyložte plech na pečení alobalem.
  3. Do velké mísy dejte hnědý cukr, černý pepř, kajenský pepř a zázvor a promíchejte je.
  4. Přidejte slaninu a promíchejte, dokud se plátky neobalí v cukrové směsi.
  5. Přeneste slaninu na plech a uspořádejte ji těsně vedle sebe v jedné vrstvě, přičemž dbejte na to, aby se plátky nepřekrývaly.
  6. Zbylou cukrovou směsí posypte vrchní část slaniny. Pečte 15 minut.
  7. Plátky obraťte a pečte, dokud slanina není žvýkavá, silně zkaramelizovaná a tuk se nevyškvaří, dalších 15 až 20 minut.
  8. Vyjměte slaninu z trouby a dejte stranou, dokud cukr mírně neztuhne, asi 1 minutu.
  9. Pomocí kleští přeneste plátky na čistý alobal nebo pečicí papír.
  10. Před podáváním nechte 5 minut vychladnout.
  11. Slaninu uchovávejte v chladničce ve vzduchotěsné nádobě až 4 dny.

Kategorie:

Slané recepty
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang