
Ingredience:
- 400 g králičí kýty
- 300 g vepřového bůčku
- 20 g oleje
- 100 g cibule
- sůl
- mletý kmín
- 20 g hladké mouky
Postup:
Do pekáče vlijeme trochu oleje, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a vložíme králíka a bůček. Vše osolíme a okmínujeme a za občasného polévání šťávou a obracení maso pečeme v rozehřáté troubě.
Když je maso hotové, vyndáme ho z pekáče a zbylou šťávu dusíme, až se vypaří všechna voda.
Vysmažený tuk posypeme moukou, vysmažíme, přilijeme teplou vodu a vaříme.
Králíka a pečený vepřový bůček nakrájíme a scedíme na ně šťávu. Společně pak mírně povaříme.
Pečeného králíka podáváme s brambory a špenátem.