Recept – pečený králík s bůčkem

Hlavní jídlaMasoSlané receptyUzeniny

Ingredience:

  • 400 g králičí kýty
  • 300 g vepřového bůčku
  • 20 g oleje
  • 100 g cibule
  • sůl
  • mletý kmín
  • 20 g hladké mouky

Postup:

Do pekáče vlijeme trochu oleje, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a vložíme králíka a bůček. Vše osolíme a okmínujeme a za občasného polévání šťávou a obracení maso pečeme v rozehřáté troubě.

Když je maso hotové, vyndáme ho z pekáče a zbylou šťávu dusíme, až se vypaří všechna voda.

Vysmažený tuk posypeme moukou, vysmažíme, přilijeme teplou vodu a vaříme.

Králíka a pečený vepřový bůček nakrájíme a scedíme na ně šťávu. Společně pak mírně povaříme.

Pečeného králíka podáváme s brambory a špenátem.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang