Recept – rajská omáčka z rajčat

Hlavní jídlaHovězí masoOmáčkyRajská omáčka

Ingredience:

  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 8 rajčat
  • 2 kuličky pepře
  • 2 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • sůl
  • 1 cibule
  • cukr podle chuti

Postup:

Nejdříve si připravíme světlou jíšku z másla a mouky. Za stálého míchání ji přelijeme 2 – 3 dl studené vody a 15 minut povaříme.

Potom přidáme nakrájená rajčata, nakrájenou cibuli, koření a sůl. Rajčata rozvaříme a omáčku prolisujeme přes cedník. Hotovou omáčku dochutíme solí a cukrem.

Rajčata je možné v zimním období nahradit rajčatovým protlakem. V takovém případě nepřidáváme koření, protože protlak je už ochucený.

Rajská omáčka se výborně hodí k vařenému hovězímu masu nebo ke karbanátku, jako přílohu podáváme houskový knedlík nebo těstoviny.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang