Recept – italská rajská omáčka na těstoviny

Hlavní jídlaMinutkyOmáčkyRajská omáčkaTěstovinyZeleninové omáčky

Ingredience:

  • 800 g konzervovaných loupaných rajčat
  • 1 cibule
  • 3-4 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky sušeného italského koření
  • hrubě mletý pepř
  • strouhaný parmazán
  • několik lístečků bazalky

Postup:

Na rozpáleném oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, česnek a koření.

Přidáme nakrájená rajčata z konzervy, osolíme a opepříme a dusíme asi 10 minut.

Hotovou rajskou omáčku nalijeme na těstoviny a ozdobíme strouhaným parmazánem a lístky bazalky.

Zdravější jsou těstoviny semolinové, které je možné koupit v každém větším obchodě nebo využít recept na domácí semolinové těstoviny a připravit semolinové těstoviny doma.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang