Recept – rýžový nákyp s dušenými jablky

Hlavní jídlaPro dětiRýžeSladká jídla

Ingredience:

  • 300 g rýže
  • ½ l mléka
  • 50 g jablek
  • 2 vejce
  • 60 g rostlinného tuku
  • 100 g cukru
  • 1 citron
  • strouhanka
  • sůl

Postup:

V mléce rozmícháme trochu soli a nalijeme ho do hrnce s propláchnutou a přebranou rýží tak, aby byly v poměru 2:1 (2 díly mléka na 1 díl rýže) a podusíme.

Oloupaná jablka nakrájená na plátky pokapeme citronovou šťávou, zalijeme trochou vody, přidáme trochu cukru a pod pokličkou dusíme.

Tuk spolu se žloutky a cukrem rozmícháme, ochutíme trochou nastrouhané citronové kůry, přidáme k vychladlé rýži a dobře promícháme.

Na závěr do rýžového nákypu přimícháme sníh našlehaný z bílků.

Do vymazané zapékací mísy vysypané strouhankou dáme nejdříve vrstvu rýže, na ni jablka a zakryjeme zbytkem rýže. Rýžový nákyp pečeme v rozehřáté troubě.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang