Recept – vepřová pečeně

Hlavní jídlaMasoSlané receptyVepřové maso

Ingredience:

  • 600 g masa z kýty, plece, krkovice, kolena nebo bůčku
  • 30 g sádla
  • vepřové kosti
  • vývar z masoxu
  • 10 g hladké mouky
  • utřený česnek.

Postup:

Do pekáče položíme odřezky tuku a na ně položíme kosti. Vepřovou pečeni osolíme, posypeme kmínem a ze všech stran propečeme na troše sádla. Maso položíme na nachystané kosti a dáme péct do trouby na střední výkon.

Vepřovou pečeni pravidelně podléváme vývarem a potíráme vypečeným tukem.

Za hodinu potřeme maso třeným česnekem a pečeme dál 2 hodiny na střední výkon.

Maso vyndáme, do šťávy vmícháme trochu mouky, lehce opražíme, přidáme vývar z masoxu a necháme povařit.

Vepřovou pečeni podáváme zvlášť, šťávu v omáčníku.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang