Recept na řecký salát s orzo

SalátyTěstovinové salátyZeleninové saláty
Řecký salát

Tento salát s orzo je lahodný, barevný salát s artyčoky a fetou.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Přídavný čas: 1 hodina
  • Celkem: 1 hodina 25 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 a ½ šálku nevařených těstovin orzo
  • 2 plechovky marinovaných artyčokových srdíček
  • 1 okurka zbavená semínek a nakrájená na kousky
  • 1 rajče, zbavené semínek a nakrájené
  • 1 červená cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 šálek rozdrobeného sýra feta
  • 1 plechovka černých oliv, okapané
  • ¼ šálku nasekané čerstvé petrželky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • ½ lžičky citronového pepře

Postup

  1. Přiveďte k varu velký hrnec s mírně osolenou vodou.
  2. Přidejte těstoviny a vařte je 8 až 10 minut, dokud nejsou al dente.
  3. Artyčoková srdíčka slijte a ponechte si tekutinu.
  4. Ve velké míse smíchejte těstoviny, artyčoky, okurky, rajčata, cibuli, fetu, olivy, petrželku, citronovou šťávu, oregano a citronový pepř; dobře promíchejte.
  5. Chlaďte v chladničce po dobu 1 hodiny.
  6. Těsně před podáváním salát pokapejte rezervovanou marinádou z artyčoků.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang