red-velvet-2

Tyto roztomilé červené cupcakes jsou mini verzí klasického red velvet dortu, který je oblíbený v cukrárnách po celém světě.

Halloweenské cupcakes si můžete připravit o letošních svátcích nebo kdykoli během roku, a pokud chcete, můžete je ozdobit čokoládovým krémem na cupcakes.

Ingredience

Na těsto:

  • 2,5 hrnku mouky
  • 0,5 šálku neslazeného kakaa
  • 1 lžička jedlé sody
  • 0,5 lžičky soli
  • 2 šálky cukru
  • 1 šálek změklého másla
  • 4 velká vejce
  • 1 šálek zakysané smetany
  • 0,5 šálku mléka
  • pár kapek červeného potravinářského barviva
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Na krém:

  • 250 g změklého smetanového sýra
  • 100 g změklého másla
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • moučkový cukr dle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C. Vyložte 30 košíčků na muffiny papírovými vložkami.
  2. Smíchejte mouku, kakaový prášek, jedlou sodu a sůl a dejte stranou.
  3. Cukr a máslo šlehejte ve velké míse elektrickým mixérem na střední rychlost, dokud nebude směs světlá a nadýchaná, asi 5 minut. Po jednom zašlehejte vejce. Vmíchejte zakysanou smetanu, mléko, potravinářské barvivo a vanilku.
  4. Postupně vmíchejte moučnou směs do té s vejci, dokud se nespojí.
  5. Lžící dávejte těsto do připravených košíčků na muffiny, každý naplňte do 2/3.
  6. Pečte v předehřáté troubě, dokud špejle zapíchnutá do bábovky nevyjde čistá, asi 20 minut.
  7. Nechte cupcakes 5 minut vychladnout na drátěné mřížce. Poté vyjměte košíčky z formiček a nechte je zcela vychladnout.
  8. Zatímco cupcakes chladnou, připravte krém: Ve velké míse vyšlehejte smetanový sýr, máslo, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt do světlé a nadýchané pěny. Postupně zašlehejte moučkový cukr do hladké hmoty.
  9. Krém rozetřete nebo naneste na vychladlé cupcakes.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang