red-velvet-kosicky-5180820

Upečte si jako pozornost várku červených sametových košíčků. Upečte si je a podávejte ideálně s šálkem kávy.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Počet porcí: 12 porcí

Ingredience

  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžíce kakaového prášku
  • 1 lžička sody
  • 50 g změklého másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 velké vejce, rozšlehané
  • 1 lžička vanilkové pasty
  • 100 ml podmáslí nebo kefíru
  • 50 ml rostlinného oleje
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžíce červeného gelového potravinářského barviva

Na tvarohovou polevu:

  • 100 g změklého másla
  • 225 g moučkového cukru
  • 100 g plnotučného smetanového sýra, rozmíchaného do pěny

Postup

  1. Vyložte formu na košíčky.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C.
  3. Do středně velké mísy prosejte mouku, kakao, sodu a špetku soli a promíchejte.
  4. Máslo a cukr ušlehejte pomocí stojanového mixéru nebo elektrického ručního šlehače do světlé a nadýchané pěny.
  5. Poté přimíchejte vejce, vanilku, podmáslí, olej a ocet, dokud se nespojí.
  6. Postupně vmíchejte mokré přísady do suchých.
  7. Po spojení vmíchejte červené potravinářské barvivo, dokud nezískáte sytě červenou směs.
  8. Těsto rozdělte do košíčkových forem a pečte 15 minut.
  9. Zatímco košíky chladnou, připravte polevu.
  10. Máslo a moučkový cukr šlehejte elektrickým šlehačem nebo ručně, dokud nebudou světlé a nadýchané (asi 3 minuty).
  11. Poté ještě 1-2 minuty šlehejte smetanový sýr, dokud se dobře nespojí.
  12. Po vychladnutí košíčků potřete tvarohovou polevou pomocí zdobicího sáčku
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang