Zeleninové pokrmy jsou skvělé a poskytují nekonečný prostor pro experimentování. Překvapivě jsou právě nevšední kombinace těmi nejlepšími. Nebojte se kombinování nových a na první pohled nesourodých surovin, uvidíte, že si je nakonec zamilujete.

Vyzkoušejte dnes například spojení červené řepy s kokosovým mlékem a připravte si báječné rizoto, kterým ohromíte i leckterého odpůrce zdravé výživy.

Ingredience

Co budeme potřebovat?

  • 1 šálek hnědé kulatozrnné rýže
  • 1 větší pečená řepa
  • 1 šalotka
  • ghí/kokosový olej
  • 1 šálek kokosového mléka
  • 1 šálek zeleninového vývaru (vody)
  • limetová šťáva
  • sůl, pepř
  • tymián

A jak dál?

Postup přípravy

Rýži nejprve pod tekoucí vodou důkladně propláchneme. Na ghí nebo kokosovém oleji si mezitím zpěníme na jemno nakrájenou šalotku, po chvíli k ní přisypeme rýži, tymián a necháme ještě tak minutku společně restovat. Zalijeme jedním šálkem horkého zeleninového vývaru a necháme na mírném ohni pod pokličkou vařit. Zatímco se vaří rýže, rozmixujeme pečenou řepu společně s kokosovým mlékem na hladké pyré.

Pokud už se vývar vyvařil a rýže je uvařená tak říkajíc na skus, přilijeme řepné pyré a necháme opět tekutinu vyvařit. Hotové rizoto dochutíme pořádnou dávkou limetové šťávy, osolíme, opepříme a můžeme podávat.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang