Recept na rustikální medový koláč

DezertyDezerty, zákusky a poháryKoláče a buchtyMoučníky
rustikalni-medovy-kolac-2

Vyzkoušejte tento lahodný koláč. Ačkoli obsahuje med, není přeslazený a proto zachutná i zarytým odpůrcům sladkých moučníků.

Ingredience

  • 1/2 hrnku změklého másla
  • 1 hrnek medu
  • 2 velká vejce
  • 1/2 hrnku obyčejného jogurtu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • Čerstvé ovoce a další med na ozdobu
  • Nasekané pistácie (volitelně)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte kulatou litinovou formu na koláč.
  2. Ve velké míse vyšlehejte máslo a med, dokud se nespojí. Po jednom přidejte vejce a po každém přidání je dobře rozšlehejte. Vmíchejte jogurt a vanilku.
  3. V jiné míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva a sůl; přidejte ji do máslové směsi. Těsto přeneste do připravené formy.
  4. Pečte, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá, 30-35 minut. Nechte úplně vychladnout na mřížce. Podávejte s ovocem, dalším medem a případně ozdobené nasekanými pistáciemi.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang