Recept na salát s rajčaty, okurkou a fetou

SalátyZeleninové saláty
Salát s rajčaty, okurkou a fetou

Tento okurkový salát s rajčaty a fetou obsahuje jednoduché ingredience, které jsou vítěznou kombinací. Osvěžující a chutný.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Celkem: 10 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

Na salát

  • 4 střední římská rajčata, nakrájená na kousky
  • 1 anglická okurka nebo 4 malé zahradní okurky, nakrájené na plátky
  • 170 g sýra feta, nejlépe velkých drobků nebo nakrájeného na kostičky
  • 1 malá červená cibule, nakrájená na plátky
  • 1/4 šálku koriandru (nebo 1/4 svazku), nasekaného (místo koriandru můžete použít kopr)

Na dresink

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy z 1 středně velkého citronu
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 1/4 lžičky mořské soli nebo podle chuti
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1/4 lžičky mletého kmínu

Postup

  1. V malé misce smíchejte ingredience na dresink: v míse smíchejte 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, prolisované stroužky česneku, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře a 1/4 lžičky kmínu.
  2. Do velké mísy přidejte připravené ingredience na salát: nakrájená rajčata, plátky okurky, nadrobený sýr feta, plátky červené cibule a 1/4 šálku nasekaného koriandru.
  3. Těsně před podáváním salát pokapejte zálivkou a promíchejte. Podle potřeby dochuťte solí.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang