Tento chutný salát se třemi druhy fazolí se skvěle hodí na rauty, letní pikniky a grilování. Snadno se připravuje, ale nejlépe chutná, když je vychlazený alespoň 12 hodin. Dobře se uchovává a poslouží mnoha lidem. Připravte si tuto jednoduchou přílohu podle našeho receptu.

Příprava

  • Doba vaření: 15 minut
  • Dodatečný čas: 12 hodin
  • Počet porcí: 16

Ingredience

  • 1 plechovka zelených fazolek
  • 450 g voskových fazolí
  • 1 plechovka ledvinových fazolí
  • 1 cibule nakrájená na tenká kolečka
  • 3/4 šálku bílého cukru nebo dle chuti
  • 2/3 šálku destilovaného bílého octa
  • 1/3 šálku rostlinného oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky celerového semínka

Postup

  1. Smícháme zelené fazolky, voskové fazole, ledvinové fazole, cibuli, cukr, ocet, rostlinný olej, sůl, pepř a celerové semínko.
  2. Dáme do lednice a chladíme nejméně 12 hodin, aby se chutě spojily.

Tipy

  1. Podávejte salát k hlavním jídlům jako přílohu, např. k vepřovému masu či hamburgerům.
  2. Salát skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici po dobu 3-5 dnů.
  3. Není třeba jej ohřívat, poněvadž se podává studený.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang