S tímto receptem na singapurské nudle se nají celá rodina. Jsou zdravé a veganské, takže jsou ideálním doplňkem k čínskému jídlu nebo jen tak samotné.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Doba vaření: 15 minut
  • Počet porcí: 4
  • Obtížnost: Snadné

Ingredience

  • 200 g rýžových nudlí
  • 1 lžíce jemného kari
  • 1/4 lžička kurkumy
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 a 1/2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce slunečnicového nebo rostlinného oleje
  • 1 cibule nakrájená na plátky
  • 1 paprika nakrájená na plátky
  • 200 g fazolových lusků
  • 1 červená chilli paprička nakrájená na plátky (volitelné)

Postup

  1. Dáme vařit konvici s vodou a nudle vložíme do velké mísy. Zalijeme je takovým množstvím převařené vody, aby byly zakryté. Nudle pod vodou zatlačíme, aby rovnoměrně změkly. Odstavíme na 5-10 minut, dokud nejsou nudle zcela měkké.
  2. V míse smícháme kari, kurkumu, cukr, sezamový olej, sójovou omáčku a 1 lžíci vody.
  3. Rozehřejeme pánev na vysokou teplotu. Přidáme slunečnicový olej, cibuli a papriku. Za stálého míchání restujeme 3-4 minuty, dokud vše nezměkne a nezačne místy hnědnout.
  4. Nudle slijeme a přidáme do pánve spolu se směsí omáček a fazolovými lusky. Smažíme další 3-4 minut a omáčku promícháváme, dokud není horká.
  5. Podle chuti dochutíme ještě trochou sójové omáčky nebo cukru, a pokud máme rádi více koření, posypeme chilli papričkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang