Tradiční sladkokyselá omáčka, která chutná neuvěřitelně. Skvěle se hodí k masovým kuličkám, tempuře, i na rýži nebo smaženým jarním závitkům.

Příprava

  • Příprava: 2 minuty
  • Doba vaření: 10 minut
  • Celkem: 12 minut
  • Počet porcí: 2 šálky

Ingredience

  • 3/4 šálku bílého cukru
  • 2/3 šálku vody
  • 1/3 šálku bílého octa
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce kečupu

Postup

  1. Do středně velkého hrnce dáme cukr, vodu, ocet, sójovou omáčku, kukuřičný škrob a kečup a smícháme dohromady.
  2. Přivedeme k varu a průběžně mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang