smazene-nakladane-okurky

Vyzkoušeli jste někdy smažené okurky? Plátky nakládané okurky se obalí v panko strouhance a koření a pak se smaží do křupava. Namočte je do dresinku a získáte předkrm, na který jen tak nezapomenete.

Ingredience

  • 32 plátků koprové okurky
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 3 velká vejce, lehce rozšlehaná
  • 2 lžíce šťávy z nakládaných okurek
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 2 šálky panko strouhanky
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • Sprej na vaření
  • Salátový dresink, volitelně

Postup

  1. Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 200 °C. Nechte okurky stát na papírových utěrkách, dokud se tekutina téměř nevstřebá, asi 15 minut.
  2. Mezitím v mělké míse smíchejte mouku a sůl. V jiné mělké misce rozšlehejte vejce, šťávu z okurek, kajenský pepř a česnekový prášek. Ve třetí mělké misce smíchejte panko strouhanku a kopr.
  3. Okurky ponořte do moučné směsi, aby se obalily z obou stran; přebytečné množství z okurky setřeste. Ponořte je do vaječné směsi a poté do směsi strouhanky a poklepejte, aby se obal lépe přichytil.
  4. Nakládejte okurky po částech v jedné vrstvě na vymaštěný tác v koši horkovzdušné fritézy. Smažte 7-10 minut dozlatova a dokřupava.
  5. Otočte okurky a postříkejte je sprejem na vaření. Smažte ještě 7-10 minut dozlatova a dokřupava.
  6. Ihned podávejte, případně s dresinkem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang