Smažené zelí se slaninou, cibulí a česnekem – recept

Přílohové salátyPřílohyZeleninová jídlaZeleninové přílohyZeleninové saláty
pexels-polina-tankilevitch-8601414

Toto smažené zelí se slaninou je dokonalým zpestřením klasického nedělního oběda. Hodí se k pečenému masu i knedlíkům a zamiluje si ho celá rodina. Pozor, je vysoce návykové.

Příprava: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina

Ingredience

  • 6 plátků slaniny, nakrájených na kousky
  • 1 velká cibule nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky drceného česneku
  • 1 velká hlávka zelí, nakrouhaná a nakrájená na plátky
  • 1 lžíce soli nebo podle chuti
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • ½ lžičky sušené cibule
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • ⅛ lžička papriky

Postup

  1. Vložte slaninu do velkého hrnce a smažte ji na středním ohni, dokud nebude křupavá. Trvá to asi 10 minut.
  2. Přidejte cibuli a česnek, smažte a míchejte, dokud cibule nezkaramelizuje, opět to zabere asi 10 minut.
  3. Ihned vmíchejte zelí a pokračujte ve smažení za stálého míchání dalších 10 minut.
  4. Dochuťte solí, pepřem a kořením.
  5. Snižte teplotu na minimum, přikryjte a za občasného míchání duste ještě asi 30 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang