Tento osvěžující smetanový hroznový salát se perfektně hodí na večírky. Posypte ho na závěr hnědým cukrem a pekanovými ořechy a všichni si na něm pochutnají.

Příprava

  • Doba vaření: 20 minut
  • Počet porcí: 24

Ingredience

  • 1 balení změklého smetanového sýru
  • 1 šálek zakysané smetany
  • 1/3 šálku cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 900 g červených hroznů bez pecek
  • 900 g zelených hroznů bez pecek
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 3 lžíce nasekaných pekanových ořechů

Postup

  1. Ve velké míse vyšleháme smetanový sýr, zakysanou smetanu, cukr a vanilku, dokud se vše nespojí. Přidáme hroznové víno a promícháme.
  2. Přendáme do servírovací mísy. Přikryjeme a necháme v lednici až do podávání. Těsně před podáváním posypeme hnědým cukrem a pekanovými ořechy.

Tipy

  1. Pokud nechcete použít tolik smetany a smetanového sýru, můžete hroznový salát vylepšit tím, že místo smetanového sýru použijete mascarpone, bílý obyčejný nebo řecký jogurt.
  2. Podávejte hroznový salát např. k piknikovému sendviči nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang