Máslové nudle

Nudle na másle s pravým parmezánem a petrželkou jsou snadným a chutným receptem, při kterém využijete základní suroviny, které už máte po ruce. Skvěle se hodí na rychlé obědy a nenáročné večeře.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 8 minut
  • Celkem: 13 minut

Ingredience

  • 1 lžíce soli
  • 220 g vaječných nudlí
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu
  • 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • Čerstvě mletý černý pepř, podle chuti

Postup

  1. Ve velkém hrnci zahřejte 2 litry vody s 1 lžící soli na prudkém ohni, dokud nezačne vřít. Přidejte vaječné nudle. Vařte 5 minut.
  2. Ponechte si 1/4 šálku tekutiny na vaření těstovin a nudle slijte.
  3. Vložte scezené horké nudle do velké mísy. Přidejte máslo a parmezán a míchejte, dokud se máslo nerozpustí.
  4. Vmíchejte jednu nebo dvě lžíce vody z vaření těstovin. Vmíchejte nasekanou petrželku.
  5. Podle chuti osolte a přidejte čerstvě mletý černý pepř. Ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang