Recept na špenátové lasagne

Hlavní jídlaTěstovinyZapečené těstoviny
lasagna

Recept na špenátové lasagne z čerstvého špenátu a velkého množství sýra – ricotty, romana a mozzarelly.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Pečení: 1 hodina 15 minut
  • Celkem: 1 hodina 35 minut

Ingredience

  • 15 ks těstovin na lasagne
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 šálek nakrájených čerstvých hub
  • 1 šálek nakrájené cibule
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 2 šálky čerstvého špenátu
  • 3 šálky sýra ricotta
  • ⅔ šálku strouhaného sýra Romano
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušených bazalkových lístků
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 3 šálky strouhaného sýra mozzarella
  • 3 šálky rajčatové omáčky na těstoviny
  • 1 šálek strouhaného parmezánu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Přiveďte k varu velký hrnec s mírně osolenou vodou. Přidejte nudle lasagní a vařte 8 až 10 minut nebo dokud nejsou al dente.
  3. Mezitím rozehřejte olivový olej na pánvi na středně vysoké teplotě. Přidejte houby, cibuli a česnek a vařte, dokud cibule nezměkne; slijte přebytečnou tekutinu a nechte vychladnout.
  4. Současně přiveďte k varu malý hrnec s vodou; přidejte špenát a vařte 5 minut. Slijte a mírně ochlaďte; vymačkejte přebytečnou tekutinu a nakrájejte jej nadrobno.
  5. V míse smíchejte sýr ricotta, sýr Romano, vejce, sůl, oregano, bazalku a pepř. Přidejte vychladlou houbovou směs a špenát. Šlehejte elektrickým mixérem při nízkých otáčkách po dobu 1 minuty.
  6. Na dno zapékací misky položte 5 lasagnových nudlí. Na nudle rozetřete 1/3 ricottovo-špenátové směsi, poté je posypte 1 šálkem sýra mozzarella a 1/3 šálkem parmazánu. Navrch rozetřete 1 šálek omáčky na těstoviny. Vrstvy zopakujte ještě dvakrát a poté je přikryjte alobalem.
  7. Pečte v předehřáté troubě 1 hodinu. Před podáváním nechte 15 minut vychladnout.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang