Recept na steakové kousky

Hovězí masoMaso

Tyto steakové kousky podávejte jako hlavní chod s oblíbenou přílohou, nebo jako chuťovku k posezení s přáteli.

Ingredience

  • 455 g steaku ze svíčkové nebo předem nakrájené hovězí špičky
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • máslo

Postup

  1. Z masa odstraňte přebytečný tuk a poté nakrájejte proužky široké méně než 3 cm. Maso otočte a nakrájejte na malé kousky.
  2. Hojně posypte solí a čerstvě mletým pepřem. Maso trochu promíchejte, aby se důkladně obalilo kořením.
  3. Rozehřejte pánev na středním až vysokém ohni. Jakmile se pánev zahřeje, přidejte na ni asi 2 lžíce másla. Než přidáte maso, nechte máslo rozpustit a poté zhnědnout.
  4. Část masa položte na pánev v jedné vrstvě. Při dopadu na pánev by mělo hlasitě zasyčet – pokud se tak nestane, pánev není dostatečně rozpálená. Po dobu 30 až 45 sekund maso nemíchejte ani nenarušujte. Chtějte, aby maso na jedné straně zasyčelo a zhnědlo.
  5. Naberte špachtlí co nejvíce kousků steaku a obraťte je. Vařte dalších 30 až 45 sekund – jen tak dlouho, aby se maso opeklo zvenčí, ale ne uvnitř.
  6. Maso vyjměte na čistý talíř. Přidejte na pánev ještě trochu másla a zopakujte proces s další várkou stejně jako předtím. Nakonec, když je všechno maso pěkně propečené a vyjmuté na talíř, přelijte všechno zhnědlé máslo po celém mase.

Kategorie:

Hovězí maso | Maso
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang